immo-foto-010-1

Is het nou Han of IMMO?

Veel mensen kennen mij niet anders dan als IMMO, ik moet er nog altijd van glimlachen als men "IMMO zelf even wil spreken" maar ik ben geboren met de naam Johannes en mijn roepnaam is Han. 

Het woord IMMO heb ik ooit eens opgepikt in een Franse wintersportplaats, het stond op de auto van een makelaar en hoewel ik geen frans spreek bleef het bij mij hangen. Toen ik Van Wijk vastgoed BV startte in 1999, stond het woord IMMO er als een soort van logo bij. Al snel kwam ik er achter dat de mensen mij aan begonnen te spreken als IMMO en er ook op internet naar zochten en toen heb ik de naam van mijn zaak gelijk veranderd in IMMO van Wijk makelaardij.

Het woord IMMO is overigens in veel Europese landen een begrip en het is een afkorting van het Latijnse woord 'immobiliare', hetgeen letterlijk 'onbeweeglijk' betekent, vastgoed dus.

 

immo-foto-024-1

Relaxed maar altijd actief

Lekker thuis voor de open haard een mok heerlijke cappuccino drinken: je kunt me er haast voor wakker maken! Heel veel tijd om te relaxen is er echter niet zo vaak want zoals ik mijn beroep als makelaar uitoefen, ben ik eigenlijk wel 7 dagen per week actief maar ik doe het na 24 jaar nog altijd met veel plezier! Het mooie van ons vak, zeg ik altijd, is dat je niet zozeer met huizen bezig bent maar altijd met mensen, het maakt ons werk soms wel zwaar maar zeker ook heel boeiend.

Ik ben altijd zeer persoonlijk betrokken bij mijn werk en leef altijd heel erg mee met mijn clienten, zowel met betrekking tot de voortgang van de verkoop als ook met de mens achter de client.

Soms tendeert het er wel eens naar dat een gesprek dan wat langer duurt en voor meer dan de helft gaat over het persoonlijke leven van mijn clienten en het mooiste compliment dat ik ooit van één van hen kreeg: "ik heb bij jou het gevoel dat ik jouw enige klant ben, zo ben je bij ons betrokken", terwijl ik op dat moment zeker nog 40 andere woningen in verkoop had!

immo-foto-058-1

Van alle markten thuis!

Alleen geposeerd voor de foto voor deze site? Nou nee hoor want als ik dan eens een keer vrije tijd heb, dan neem ik graag het heft in handen in de keuken en kook wat lekkers voor mijn gezin en het liefst ook graag voor een wat groter gezelschap met goede vrienden. Heerlijk in de zomer samen aan de barbecue of met zijn allen aan een lange en mooi gedekte tafel genieten van een prachtige avond.

Mijn favoriete keuken is de Italiaanse en volledig zelf bereide pizza's zijn mijn specialiteit, wellicht ook daarom is Italie mijn favoriete vakantieland. Alcohol geniet ik met mate, een lekker fris wit wijntje in de zomer en af en toe een goed glas Duitse Hefenweizen gaat er wel in.

Net als bij zovelen neemt bij ons thuis de keuken een steeds centralere rol in binnen de woonbeleving, voor menig huizenkoper is een woonkeuken een grote droomwens.

immo-foto-094-1

Best heel handig!

Voordat ik bijna een kwart eeuw geleden in de makelaardij begon, had ik al een carriére achter de rug in de bouwwereld en de bouw-toeleverantie en van kinds af aan ben ik altijd bezig geweest met knutselen en later steeds serieuzer met klussen en verbouwen en ik heb daarmee heel veel vakkennis opgedaan op het gebied van bouwen. Als geen andere makelaar heb ik verstand van constructies en bouwgebreken en 'ik weet ook wat er achter het behang of het stucwerk zit' zeg ik altijd. Ik heb 2 keer mijn eigen woning mogen ontwerpen en in eigen beheer laten bouwen, zeer intensief maar ontzettend leerzaam!

Ook voor de aanleg en het onderhoud van mijn tuin draai ik inmiddels mijn hand niet meer om en mijn tuin is wel een beetje mijn trots: het liefst moeten mijn hagen er altijd strak geschoren bij staan, daar komt de perfectionist in mij weer naar boven.

Kom gerust eens langs op ons kantoor!