hghdghd

Bijzondere tijden vragen om faire oplossingen!

Heeft u als potentiele huizenkoper ook al enige tijd een behoorlijke negatieve bijsmaak bij deze huizenmarkt?

Zo garanderen wij een faire procedure:

Under construction.

Hoe werkt het voor jou als bieder?

Under construction.

> Is Fair Bieden een veilingsysteem?

Nee, zeker niet! Fair Bieden is een gesloten verkoopsysteem. Uw bieding is afgeschermd voor alle partijen tot aan het sluitingsmoment voor de verkoop. Op deze manier vindt er geen ongewenste prijsopdrijving plaats en kunnen er geen tussentijdse prijsafspraken gemaakt worden tussen betrokkenen.

> Wordt de hoogste bieder altijd de koper?

Het is niet zo dat de hoogste bieder per definitie altijd de koper wordt; de eigenaar van het object heeft het recht van gunning. Als een andere partij lager biedt, maar daarentegen gunstigere voorwaarden voor de verkoper neerlegt, dan kan aan hem de deal gegund worden. Ook persoonlijke overwegingen van de verkoper kunnen meespelen.

> Mag ik nog een tweede bod doen?

Nee, dat past niet in het systeem van Fair Bieden. Slechts in het geval dat er twee of meer gelijke biedingen binnenkomen, kunnen deze partijen worden uitgenodigd tot het doen van een eenmalig eindbod.

> Mag ik een voorbehoud opnemen?

Uiteraard, het is zelfs onverstandig om dat niet te doen als u een hypotheek nodig heeft om tot aankoop over te gaan. Andere voorbehouden kunnen zijn: het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring of het eerst willen verkopen van de huidige woning. Het spreekt voor zich dat het opnemen van meerdere voorbehouden uw aankoopkansen wat kan verlagen.

> Kan ik nog bieden na sluitingstijd?

Nee, zeker niet! Fair Bieden staat juist voor een streng gereguleerd biedproces waarin iedereen binnen de gestelde biedtermijn gelijke kansen heeft.

> Krijg ik een bevestiging van mijn bod?

Natuurlijk, de behandelend notaris zal u een bevestiging van uw bieding sturen.

> Wat betaal ik ervoor als koper?

Bieden is geheel gratis via dit systeem maar als u de gelukkige bent die tot aankoop kan overgaan, dan brengen wij u ter gedeeltelijke dekking van de kosten een bedrag van €159,- in rekening.

> Hoe is mijn privacy gewaarborgd?

Wij werken uiteraard volgens de regels van de AVG en zodra de notaris de uitslag van de biedingen bekend maakt bevat dat document alleen de geboden bedragen en de gewenste voorbehouden. Alles geschiedt volledig anoniem.

> Mijn vraag staat er niet bij, wat doe ik dan?

Dat is heel simpel: u belt of mailt ons en 7 dagen per week krijgt u van ons zo spoedig mogelijk een inhoudelijk antwoord.